Σειρά Δράσεων της περιοδικής έκθεσης «απέναντι» στο Μουσείο Μαστίχας

Με αφορμή τη λήξη της περιοδικής έκθεσης «απέναντι», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Μαστίχας Χίου έως και τις 31 Μαρτίου 2024, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει σειρά δράσεων, για μικρούς και μεγάλους, στη Χίο.

Πέμπτη 28 Μαρτίου (ώρα 11.30 π.μ)
«Μνήμες αντικειμένων» – Εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μνήμες αντικειμένων», που απευθύνεται σε ενήλικες, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση και να γνωρίσουν τις ιστορίες εκθεμάτων, να έρθουν σε επαφή με τη μικροϊστορία και τους αφανείς πρωταγωνιστές μεγάλων γεγονότων.

Σάββατο 30 Μαρτίου (ώρα 11.00 π.μ)
«Σ’ ευχαριστώ και Μια συγνώμη» – Δράση για οικογένειες με παιδιά
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης (21/3) και με αφορμή το ποίημα και μια αφιέρωση που έγραψε για τη Χίο ο Μικρασιάτης ποιητής Φώτης Αγγουλές, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τη σημασία του «ευχαριστώ» και της «συγγνώμης». Μέσα από τραγούδια και δίστιχα του Τσεσμέ αναδεικνύονται αντικείμενα της έκθεσης ενώ οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τη ζωή και το έργο του ποιητή. Η δράση θα πραγματοποιηθεί με την καθοδήγηση της ιστορικού-αρχαιολόγου Ειρήνης Πυρπάσου.

Κυριακή 31 Μαρτίου (ώρες 15:30 μ.μ και 17:00 μ.μ)
«Τα αντικείμενα αφηγούνται» – Θεατρική παράσταση
Διαδραστική θεατρική παράσταση σε συνεργασία με τον Κύκλο Θεάτρου «Θεατροποιοί Χίου» (δ. 40). Το περιεχόμενο της παράστασης βασίζεται στις ιστορίες του εκπαιδευτικού εντύπου «Μνήμες αντικειμένων» που σχεδιάστηκε με αφορμή την περιοδική έκθεση «απέναντι». Οι ιστορίες των εκθεμάτων ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια των θεατών που παρακολουθούν τη δραματοποίηση στον χώρο της περιοδικής έκθεσης. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10.00-18.00).

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.